ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Саопштење ЈКП "Комуналац" - Очишћена дивља депонија у Куцури

Редакција ТВ Бачка | 22. septembar 2021. | 12:01 | Друштво

Саопштење ЈКП "Комуналац" - Очишћена дивља депонија у Куцури

Општина Врбас у сарадњи са Министарством заштите животне средине Републике Србије и Јавним комуналним предузећем "Комуналац" Врбас санирала је  велику дивљу депонију у Куцури. Радове су извеле екипе Пословне јединице „Чистоћа“ са механизацијом.

„Чишћење депоније, на којој је нагомилано највише комуналног отпада, обављено је тешким машинама, ровокопачем, булдозером и камионима. Апелујем на житеље Куцуре да користе своје канте за смеће које ми редовно, сваког петка, празнимо и да свој отпад не лагерују на површини која није за то намењена. Неодговорно понашање и бацање смећа  на места која за то нису предвиђена опасно је по здравље људи и загађује природа, а поред тога  оставља веома ружну  слику о свима нама“, рекао је Младен Павловић, пословођа ПЈ „Чистоћа“.

“Дивља депонија у Куцури до сада је више пута чишћена, али неодговорни  појединци наставили су да смеће одлажу на места која за то нису намењена. Очекујемо да то више неће чинити, а на тај начин даће и властити допринос заштити животне средине.  Тако ће средства, која се више пута усмеравају у исти посао, моћи да се употребе  у неке друге важне сврхе,“ каже  руководилац ПЈ „Чистоћа“ Ален Булајић

Екологија је један од главних приоритета Владе Србије и Општине Врбас и  па ће уз подршку министарства у  општини Врбас бити уклоњене још три дивље депоније, у Змајеву, Равном и Савином Селу. За ове намене средства су издвојена из републичког и општинског буџета.

Ostale vesti iz ove kategorije