ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Врбас био домаћин Државног првенства у оријентирингу

Редакција ТВ Бачка | 6. septembar 2021. | 12:28 | Спорт

Врбас био домаћин Државног првенства у оријентирингу

Врбас је био домаћин Државног првенства оријентиринг лиге Србије. Уз подршку Оријентиринг савеза Србије и Војводине, улога техничког организатора прилала је Спортском удружењу „Азимут плус“ оријентиринг из Врбаса. Оријентиринг је спорт у коме такмичар добија карту на којој су обележена контролна места која он треба да пронађе за што краће време према редоследу задатом на карти. Место одвијања трке биле су градске улице, а организатори су претходно обезбедили и припремили све предуслове да се такмичење успешно одвија.

Уз зависности од узраста такмичара и његовог ранга одржане су трке различите дужине траса и броја контролних тачака. Међу учесницима било је индивидуалаца који су нови у оријентирингу, чак и неколико њих из иностранства, а било је и чланова спортских и планинарских клубова који су ветерани у овом спорту. На крају првенства додељене су медаље најуспешнијима у више старосних категорија у конкуренцији дечака и девојчица, као и у мушкој и женској конкуренцији. Титулу најбољењег такмичара стекао је Душан Марковић из београдског Оријентиринг клуба „Победа“. Најуспешнија такмичарка такође долази из Београда. То је Драган Докмановић из Спортског клуба „Меџик меп“. Планинарско спортски клуб „Челик“ из Смедерева био је најбољи у екипној конкуренцији.

Организатори су приредили и трку за предшколску децу како би популарисали овај спорт који је спој рекреације, такмичења, дружења и боравка у природи.

Ostale vesti iz ove kategorije