ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

На огледном пољу у Змајеву одржан Дан поља јесењих усева ПСС Врбас

Редакција ТВ Бачка | 1. septembar 2021. | 14:05 | Пољопривреда

На огледном пољу у Змајеву одржан Дан поља јесењих усева ПСС Врбас

На огледном пољу недалеко од Змајева одржани су Дани поља јесењих усева у организацији Пољопривредне стручне службе Врбас. Представљени су демонстрациони огледи соје, кукуруза и сунцокрета, као и микро и макро огледи шећерне репе. Била је то прилика да сви који су укључену у пољопривредну производњу сумирају резултате овогодишње проиводње и упознају се са иновацијама и технологијама.

Манифестација је, баш као и рад саветодаваца Пољопривредне стручне службе, од ширег значаја и за Покрајински секретаријат за пољопривреду чији су представници присуствовали овом догађају. Стручањаци за агрономију и представници семенских кућа спровели су окупљене пољопривреднике кроз површине на којима су примењивали своје технологије. Иако је година била неповољна за ратарство, присутни произвођачи слажу се да је редовно праћење савремених трендова у биљној производњи од великог значаја.

Пољопривредна струча служба поред општине Врбас, покрива и подручја општина Бечеј, Србобран и Кула па су овом скупу присуствовали и пољопривредници из готово свх места за које су задужени агротехнички саветници из Службе у Врбасу.

Ostale vesti iz ove kategorije