ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Поред декларације, шта још гарантује квалитет и безбедност млечних производа?

Редакција ТВ Бачка | 23. jul 2021. | 11:09 | Друштво

Поред декларације, шта још гарантује квалитет и безбедност млечних производа?

Бенефити млечних производа свима нама познати су још од како смо били деца, од богатог садржаја калцијума, минерала и витамина до других кључних нутритивних вредности које нам помажу у правилном развоју костију и изградњи коштане масе. Из тог разлога, многе компаније препознале су ефикасност овог производа и пласирале своје брендове на тржиште у нади да ће баш њихов, бити препознат од стране потрошача. Међутим, са друге стране то ставља потрошача у незгодну позицију јер избор ових производа наставља да расте што купца ставља у положај да не зна којој страни да поклони своје поверење. Како би потрошачи били сигурни да конзумирају млеко провереног квалитета и са очуваним високим садржајем вредних нутријената, потребно је да се погледају параметри који се не налазе на декларацијама. Поставља се питање о којим параметрима односно факторима је реч?

Дуга традиција пословања и иновативне методе производње су један од начина који купцу указују да је квалитет загарантован, а уколико на то додамо и остале важне информације попут тога да ли је производ домаћег порекла, однос цене и квалитета и да ли амбалажа чува свежину и витамине у млеку, долазимо до закључка да мали број компанија може купцима све ово да гарантује.

Један од добрих примера на тржишту Србије јесте компанија Имлек која  сарађује са више од 4.000 домаћих фармера, захваљујући чему је добила жиг Чуваркућа од стране Привредне коморе Србије, који потврђује квалитет и домаће порекло производа. Имлек је регионални лидер на тржишту млека и млечних производа, компанија која константно улаже своје ресурсе у развој породичних фарми и која годинама даје новчане позајмице без камате и уступа на коришћење пољопривредну механизацију фармерима. Када је реч о откупној цени млека  она се формира на основу квалитета сировине, овај податак је прилично значајан јер се овим путем, на тржишту постављају високи стандарди квалитета производа. Компанија поред поменутог, спроводи и стриктну интерну контролу квалитета по преузимању сировине од фармера, пријема у млекару па све до финалне фазе производа. Податак да се више десетина хиљада различитих анализа млека и готових производа годишње насумично испита у самој компанији, са циљем да се испуне највиши критеријуми безбедности хране, указује на то колико Имлек брине о безбедности и контроли својих производа. И ту није крај јер поред интерне, спроводи се и екстерна контрола коју врше ветеринарска инспекција и независне лабораторије за испитивање квалитета.

Као додатни вид потврде да се ради о квалитетним производима, Имлек користи иновативну и најбезбеднију амбалажу која постоји на нашем тржишту и која је у складу са свим светским стандардима. Сваки сегмент пословања детаљно је испланиран, а као доказ овоме говори чињеница да се и у транспорту поклања велика пажња - он се одвија у комплетно затвореном хладном ланцу који је пресудан за очување квалитета и свежине млека.

Своје пословање на тржишту Србије Имлек успешно спроводи већ више од 60 година, а стручни кадрови и савремена технологија као и награде и признања за квалитет су докази који указују да је ова компанија са великим правом лидер на тржишту, како у Србији, тако и у региону. 

Када је у питању здравље наше породице нема компромиса, а Имлек нам гарантује сигурност да њихови брендови јесу највишег квалитета и да конзумирањем неког од производа из њиховог богатог асортимана, уносимо потребне нутритивне вредности за правилан развој и нормално функционисање организма.

Ostale vesti iz ove kategorije