ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

У Врбасу свечано отворен Пети јуниорски куп нација у боксу

Редакција ТВ Бачка | 9. jun 2021. | 13:44 | Спорт

У Врбасу свечано отворен Пети јуниорски куп нација у боксу

У великој спортскоj дворани Центра за физичку кулуру „Драго Jововић“ почео је Пети јуниорски куп нација у боксу. Врбас се потрудио да још једном буде добар домаћин ове међународне манифестације која је овога пута окупила младе спортисте и спортискиње из 16 земаља.  Дoбродошлицу им је у име локалне самоуправе пожелела заменица председника општине Врбас.

Боксери су у Врбас стигли са три континента, из Америке, Азије и Европе. Иако су млади, међу њима је много искусних бораца са приличним бројем медаља. Репрезентација домаћина Србије, представља се у крњем саставу, али су очекивања велика.

Боксерски клуб „Чарнок“ из Врбаса, који је технички домаћин турнира, у чланству српске репрезентације, представљаће двоје младих такмичара. То је велика промоција овог спорта у нашој општини, али и клуба у свету бокса. Након четири дана елиминационих, уследиће и очекивани финални мечеви. На турниру и ове године учетвују највеће боксерске велесиле, попут Сједињених Америчких Држава, Руске Федерације и Казахстана, уз приметно одсуство такмичара из Индије чија је репрезентација због актуелне ситуације спречена да учествује.

 

Ostale vesti iz ove kategorije