ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

"Врбашки атлетски клуб" окупља велики број младих атлетских нада

Редакција ТВ Бачка | 5. maj 2021. | 09:22 | Спорт

"Врбашки атлетски клуб" окупља велики број младих атлетских нада

Врбашки атлетски клуб, један од најмлађих спортских колектива у нашој општини, већ сада окупља велики број младих атлетских нада.  На атлеској стази Центра за физичку културу тренира више од четрдесеторо деце и младих. Клуб је у чланству Српског атлетског савеза. Укључивање младих у тренажни процес и такмичења приоритет је рада клуба уз обнаваље атлетских традиција ових простора.

Млади Врбашани готово сваког викенда учествују на такмичењима и освајају награде. А током недеље вредно тренирају и постижу све боље резултате. Тренирају кроз игру и забаву, са нескривеним задовољством и радошћу. Клуб је до сада већ организовао један атлетски митинг за децу под називом „Врбас кидс 2021“ на ком су поред Врбашана учествовали млади спортисти из Панчева и Србобрана. У договору са представницима локалне самоуправе 29. маја приредиће и Прву врбашку трку, атлетску манифестацију за различите категорије такмичара.

Поред планиране трке која ће се крајем маја одржати у Врбасу, у овом атлетском клубу планирају и одржавање других спортских догађаја – као што су трке задовољства, кросеви и полумаратони. Млади за сада наступају на већини атлетских скупова у окружењу и враћају се са бројним одличјима. Тиме на најбољи начин представљају своју општину, град и овдашњу атлетску традицију.

Ostale vesti iz ove kategorije