ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Сервисне

Од 28. априла пријаве за новчану помоћ од 60 евра

Редакција ТВ Бачка | 28. april 2021. | 11:08 | Сервисне

Од 28. априла пријаве за новчану помоћ од 60 евра

Сви пунолетни грађани Србије са важећом личном картом и пребивалиштем у Србији од 28. априла могу да се пријаве за помоћ од 60 евра посредством сајта Управе за трезор (idp.trezor.gov.rs), а од 5. маја и преко кол центра позивом на број телефона који ће бити накнадно објављен. Заинтересовани се за помоћ могу пријавити до 15. маја, до поноћи. Електронска пријава биће идентична као и прошле године када је држава грађанима давала по 100 евра помоћи.

Сви примаоци пензија и примаоци новчане социјалне помоћи ће аутоматски бити пријављени за добијање новчане помоћи, тако да није потребно да се пријављују.

Пензионерима, којих има више од 1,7 милиона, првих 30 евра биће исплаћено 6. маја, а други део од 30 евра у новембру. Додатних 50 евра биће им исплаћено у септебмбру. Корисници социјалне помоћи и они који су на издржавању затворских казни, добиће првих 30 евра 7. маја, а других 30 у новембру.

Исплата првих 30 евра за остале грађане почеће 12. маја, и очекује да ће тај процес бити завршен у року од осам дана, до 20. маја. Других 30 евра они ће добити у новембру.

Незапослени који су регистровани на бироу, помоћ од 60 евра, по основу незапослености добиће у јуну, и за тај износ није потребно да се пријаве. Они ће 30 евра плус 30 добити као и сви остали грађани у мају и у новембру.

Извор:Blic

Ostale vesti iz ove kategorije