ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Флорбол све популарнији спорт међу младима у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 12. april 2021. | 12:44 | Спорт

Флорбол све популарнији спорт међу младима у Врбасу

Флорбол, врста спорта који је најсличнији хокеју и спада у ту породицу спортова, све је популарнији међу младима у Врбасу. У нашем граду нешто више од годину дана делује флорбол клуб „Предаторс“ чији млади чланови предано тренирају заједно са колегама из још неколико клубова. У Центру за физичку културу Предаторси су се здружено припремали са сомборским клубом "Ред Иглс". Флорбол је дворански тимски спорт развијен у Шведској пре око четрдесет година.

На ширењу и популаризацији овог спорта ради и Савез флорбола Србије тако да је у последње време повећан број клубова и младих који се опробавају у овом спорту.

Дечаци и девојчице који су учлањени у врбаски флорбол клуб углавном су своје прве спортске кораке запчели у другим спортовима, али сада су верни промотери ове дисциплине и жељни постизања спортских успеха. Клуб „Предторс“ ускоро планира и промоцију свог рада по образовним установама са циљем да окупи што више младих и однегује их као проверене репрезенте овог спорта. Лепота игре и атрактивност флорбола обећавају, па чак и гарантују успех на том пољу.

Ostale vesti iz ove kategorije