ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Четврта Међуопштинска олимпијада предшколских установа одржана у Равном Селу

Редакција ТВ Бачка | 6. jun 2019. | 15:15 | Спорт

Четврта Међуопштинска олимпијада предшколских установа одржана у Равном Селу

У Основној школи „Бранко Радичевић“ у Равном Селу окупили су се васпитачи и малишани који су се по четрврти пут надметали на Међуопштинској олимпијади предшколских установа. Ово занимљиво такмичењење покренуто је са циљем подстицања физичке активности и моторичких вештина код  деце, као и јачања колективног и спортског духа. Одржано је претходна три пута у Новом Саду, а прилику да буде овогодишњи домаћин имала је Предшколска установа „Бошко Буха“ из Врбаса.

Поред спортских активности и физичке културе на овом такмичењу нису зенемарени ни уметност и култура, па су паузе Олимпијаде биле испуњене песмама и рецитацијама. Творци оваквог концепта такмичења  малишана су њихови васпитачи, а децу су претходних недеља припремали кроз редовне активности прилагођене њиховој физичкој снази и узрасту. Као и на правој Олимпијади или сличном првенству, није изостајала ни подршка са трибина од стране вршњака који су дошли да навијају за такмичаре из свог града и вртића. У свим установама најпре су одржана надметања између вртића, а најбоље екипе пласирале су се и кроз четири игре такмичиле на Олимпијади у Равном Селу.

Треће место на Олимпијади предшколских установа и бронзани пехар припало је дечацима и девојчицама Предшколске установе „Младост“ из Бачке Паланке. Титула вицешампиона додељена је малишанима из Новог Сада који похађају Предшколску установу „Радосно детињство“. Младим домаћинима из Предшколске установе „Бошко Буха“ као најуспешнијима на такмичењу припао је победнички пехар и као награда тобоган који ће им такође користити у развијању моторике и окренутости ка игри, спорту и рекреацији које су у предшколском узрсту најважније активности.

Ostale vesti iz ove kategorije