ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

На Дан хуманости одржана акција добровољног давања крви у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 19. avgust 2021. | 12:09 | Здравство

На Дан хуманости одржана акција добровољног давања крви у Врбасу

Трансфузиомобил Завода за трансфузију крви Војводине био је постављен испред Градског музеја Културног центра Врбаса. Врбашани су прилику да буду хумани имали управо на Дан хуманости. Широм света овај Дан обележава се како би се скренула пажња на хуманитарне раднике који ризикују свој живот да би помогли људима у невољи, али се међу хуманим људима свакако истичу и добровољни даваоци крви. Њихов допринос онима који су у невољи посебно је значајан у тренутку када су актуелне несташице крви.

У Врбасу су од почетка месеца већ одржане две акције добровољног давања крви. Уз ову одржану у трансфузиомобилу, до краја месеца у плану су акција по насељеним местима општине Врбас, а потом и једна акција предвиђена у врбаском Црвеном крсту за наредни викенд.

Међународна организација Црвеног крста позната је по промоцији хуманих вредности. Како кажу у Црвеном крсту Врбаса акција није посебно планирана за Дан хуманости већ су се тако поколпили датуми. Они још подсећају да могућност да буду хумани имају и они који нису у прилици да дају крв. Бројна су добра дела и поступци којима се може помоћи онима којима је помоћ потребна.

Ostale vesti iz ove kategorije