ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Политика

Одржана Десета седница Скупштине општине Врбас

Редакција ТВ Бачка | 30. jul 2021. | 13:16 | Политика

Одржана Десета седница Скупштине општине Врбас

Седница Скупштине општине Врбас одржана је по десети пут у актуелном сазиву. Присуствовало јој  је 27 од 36 одборника, а Дневни ред садржао је 21 тачку. Као најважнија тема издвојио се ребаланс буџета за 2021. годину.  Давањем свечане изјаве на дужност одборника ступио је Милан Глушац са одборничке листе „Александар Вучић – За нашу децу“.  Такође, усвојене су Одлука о изменама Кадровског плана у Општинској управи општине Врбас, Интерном ревизору општине Врбас и Правобранилаштву општине Врбас за 2021. годину. Пре одборницима су биле и Одлука о изменама и допунама Одлуке о Општинској управи, Кадровски план општине Врбас, Декларација о улози функције управљања људским ресурсима и о контроли пријема и реализације донација општине Врбас.

Усвојена је и Одлука о пружању грејних услуга за грејну сезону 2021/2022. године. Скупштинска већина изгласала је и Одлуку о давању сагласности на Нацрт измена Јавног уговора о јавно-приватном партнерству за уговорну испоруку топлотне енергије уз реконструкцију система за производњу топлоте ЈКП „Стандард“. Разматрани су и усвојени програми пословања више предузећа и установа.  Локални парламент дао је "зелено светло" и за промену на руководећој позицији у ЈКП "Пречистач Врбас – Кула". Уместо Ранка Митровића, који одлази у пензију, за вршиоца дужности директора именован је Миљко Миљанић.

Предочен је и Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Врбас за период од 01. јануара до 31. децембра 2020. године. Седница je завршена је предлозима Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, и питањима и предлозима одборника.

Ostale vesti iz ove kategorije