ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

ComNetTV мрежа

Председник Србије Александар Вучић почасни грађанин Звечана

Редакција ТВ Бачка | 12. jul 2021. | 14:36 | ComNetTV мрежа

Председник Србије Александар Вучић почасни грађанин Звечана

Повеља почасног грађанина Звечана и кључ града додељени су председнику Србије Александру Вучићу.

Председнику Вучићу уручена је повеља за личну посвећеност, безрезервно залагање и давање доприноса развоју општине Звечан а признање је у име председника примио директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић је на Свечаној академији поводом обележавања 30 година од оснивања општине Звечан прочитао писмо председника у коме Вучић каже да се овакво призање заслужује а не дбоија као пригодан поклон.

“Награде и признања су веома често церемонијалног карактера, за мене међутим, оне имају посебну вредност и тежину када долазе као потврда онога што чинимо за наш народ градећи Србију будућности. Све што данас радимо и градимо, сваки камен уткан у Сунчану долину, свака цигла на којој је подигнута Рајска Бања, или једна од бројних нових стамбених зграда за младе брачне парове и повратнике, јесу наш разлог за будућност на овим просторима. Надам се да ће неке још нерођене генерације, када се загледају у прошлост, моћи да кажу да је та богата, успешна и многољудна Србија у којој живе, постала могућа у време овог нашег поколења, и да је рођена управо у нашем труду, мудрости, храбрости и далековидости. Ваше признање, почаст од људи који су чувари онога што је нашем народу најсветије јесте нешто што мора да се заслужи и што се не добија као пригодан поклон. Сви ми Срби, духовну колевку имамо на Косову и Метохији, али имати могућност да кажете да сте заиста са Косова и Метохије јесте највредније од највреднијег одликовања. Хвала вам браћо и сестре, а о данас и драге комшије, на томе што сте ме учинили грађанином поносног и тврдог Звечана, трудећи се сваким новим даном да будем достојан части коју сте ми указали. Шта год говорили зли језици, Косово и Метохија ће као и до сада, бити прва мисао када ујутру отворим очи, и последња мисао када навече склопим очи. Докле год се моја реч и воља буду уважавали, са Звечана ће се вијорити само застава српске тробојке, јер ако Звечан није Србија – шта је онда Србија. Желим вам да и надаље будете храбри, поносни и свесни, да читав српски народ бди над вама. Борићу се свакога дана, као и до сада, и на сваком месту за вас, за миран сан сваког нашег детета на Косову и Метохији, и за то да низ образ нашег драгог Николе Перића, никада више због злих људи не потече ниједна суза“ наводи се у писму председника Вучића.

Извор: Радио Косовска Митровица

Ostale vesti iz ove kategorije