ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Туризам

Базар лепих ствари на градском тргу у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 8. mart 2021. | 14:27 | Туризам

Базар лепих ствари на градском тргу у Врбасу

Поводом Међународног дана жена, осмог марта, Главни градски трг у Врбасу биће наредних дана у знаку овог празника. Тезге са различитим врстама производа, углавном оних који су плод домаће радиности и леп поклон или гест пажње, поређане су на платоу испред општине Врбас. Највише је оних на којима се нуди цвеће и различито украсно биље, али су поред произвођача цвећа, своје место нашли и они који израђују сувенире, поклоне, мед и друге пчалерске продукте, козметику и прехрабене производе. За манифестацију под називома „Базар лепих ствари“ постарала се Туристичка организација општине Врбас.

Као и многи други културни и забавни догађаји који се приређују у последње време, и Базар лепих ствари имао је своју хуманитарну страну. Поред продаје поклона, прикупљана су и финасијска средства за оне којима је то најпотребније.

Базар лепих ствари још једна је манифестација која уз хуманитарни и забавни има и комерцијални карактер јер омогућава произвођачима из региона да презентују свој рад и позиционирају се на тржишту. Зато представници локалне самоуправе и овдашњи туристички радници најављују наставак овакве праксе. Међународни дан жена права је прилика за промоцију лепих ствари и одржавање оваквих базара.

 

Ostale vesti iz ove kategorije