ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Туризам

Ловачко удружење „Врбас 2018“ започело сопствену производњу фазана

Редакција ТВ Бачка | 16. jul 2020. | 15:43 | Туризам

Ловачко удружење „Врбас 2018“ започело сопствену производњу фазана

Ловачко удружење „Врбас 2018“ започело је са сопственом производњом фазана. То је први пут у историји овдашњег ловства да се фазани узгајају у објекту којим располажу врбаски ловци. Ово је важна вест не само за Удружење већ и за потенцијале ловног туризма у општини.  То су само неки од разлога зашто су се врбаски ловци определили за самосталну производњу ове животињске врсте.

Процес узгоја фазана почиње у инкубатору у који се на посебним температурама може држати око 1700 јаја. Након што се излегу, пилићи се смештају у просторије у којима се чланови Удружења брину о њиховој исхрани и развоју. Старији примерци држе се потом у волијерама.  У периоду од 18. до 20. недеље живота јединке су довољно одрасле и стичу се услови за њихово пуштање у дивљину.

У више ловачких дружина, врбаско Удружење окупља око 160 чланова. У њиховој надлежности налази се ловиште „Виногради“ и део ловишта „Ковиљак“. Имају амбициозне, али оствариве планове за наредни период. Како појашњава први човек врбаских ловаца, излову фазана, поготово у комерцијалном делу, од сада ће се приступати знатно озбиљније и организованије.

Све активности које врбаски ловци спроводе припреме су за предстојећу ловну сезону током које се неће ловити само фазани, већ и друга дивљач која се може наћи у врбаском атару.

Ostale vesti iz ove kategorije