ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Банка Интеса и Економски факултет у Суботици потписали Протокол о сарадњи

Редакција ТВ Бачка | 18. jun 2019. | 15:50 | Привреда

Банка Интеса и Економски факултет у Суботици потписали Протокол о сарадњи

Снажна подршка Банка Интеса будућим економским експертима

Банка Интеса је са Економским факултетом у Суботици, Одељењем Универзитета у Новом Саду, потписала Протокол о сарадњи који за цилљ има повезивање младих економиста, будућих економских стручњака са банкарским сектором, интезивирање примене академских достигнућа у пословању банке, заједничко организовање научно-стручних истраживања и пројеката, као и бројне друге облике сарадње.

Протокол о сарадњи су потписали проф. др Александар Грубор, декан Економског факултета у Суботици, Универзитета у Новом Саду и Ана Минић, директор Одељења за обуку и развој запослених Банка Интеса.

„Заиста нам је драго да Банца Интеса препознаје значај улагања у младе. Потписивањем протокола Економски факултет у Суботици стиче још једног значајног партнера, са којим можемо додатно приближити теоријска и практична знања. Верујем да ћемо са експертима Банца Интеса успоставити сарадњу која ће подстаћи развој каријере наших студената и профилисати их у економисте пожељне на тржишту рада“, рекао је проф. др Александар Грубор, декан Економског факултета у Суботици, Универзитета у Новом Саду.

„У оквиру својих друштвено одговорних активности, Банца Интеса има већ изграђену праксу улагања у пројекте у чијем фокусу је развој деце и младих људи, којима и припада будућност. Са друге стране, свесни смо да је изградња и обликовање будућег кадра једна од кључних тачака и за успех Банке. Верујем да ћемо кроз сарадњу са Економским факултетом у Суботици не само додатно стимулисати развој и популаризацију економске науке, већ и помоћи неким младим људима да трасирају свој професионални пут и пружити шансу да постану врсни експерти у својој струци“, изјавила је Сандра Лазаревић, директор Сектора за ПР и маркетинг комуникације Банка Интеса.

Примена Протокола о сарадњи између осталог обухвата организацију и реализацију едукација, научно истраживачког рада, стручне праксе, стипендирање студената, ангажовање експерата Банца Интеса као предавача на Економском факултету у Суботици, као и ангажовање високообразованих и стручних кадрова факултета за потребе Банке.

Захваљујући сарадњи Банка Интеса са Економским факултетом у Суботици, Универзитета у Новом Саду, започетој 2017. године, студенти завршне године и тек свршени дипломци већ три године заредом обављају стручну праксу у у оквиру различитих Одељења Сектора за пословну подршку и платни промет Банца Интеса. У плану је и запошљавање свршених студената у мрежи експозитура банке у оквиру Регионалног центра Нови Сад, као и усавршавање студената кроз различите активности Банка Интеса у сфери дигиталног банкарства.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije