ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

Светски дан добровољних давалаца крви обележен низом акција и бројним садржајима

Редакција ТВ Бачка | 14. jun 2019. | 14:15 | Здравство

Светски дан добровољних давалаца крви обележен низом акција и бројним садржајима

Акција добровољног давања крви у Црвеном крсту Врбас је организована на Светски дан добровољних давалаца крви, 14.06., а сваки добровољни давалац на акцији је добио улазницу за базен ЦФК “Драго Јововић”, што је и донација ове установе.

У оквиру обележавања овог датума организовано је у Савином Селу дружење за добровољне даваоце крви , у сарадњи са месном заједницом у Савином Селу, а тог дана је и у њиховим просторијама одржана акција добровољног давања крви.

Још један садржај  који је повезан са темом Светског дана добровољних давалаца крви, а то је едукација за активисте из месних заједница и удружења, са којима Црвени крст Врбас сарађује у области добровољног давалаштва .

У току јуна у програму  одмора и  опоравка деце и омладине, 47-оро  деце ће боравити у одмаралиштима Црвеног крста  - “Багремара” Бачка Паланка и  “Криста Ђорђевић” Баошић, захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за социјална питања, демографију и родну равноправност, као и Министарства за рад, борачка и социјална питања, али и СО Врбас.

У Бачкој Паланци, бораве деца ,са солидним школским успехом и примерним владањем,узраст пети и шести разред,  по избору сарадника из основних школа из Врбаса ( четири основне школе), а у Баошићу деца из породица корисника народне кухиње и маргинализованих породица, узраст од првог до осмог разреда основне школе.    

Ostale vesti iz ove kategorije