ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Свечани пријем најтрофејнијих клубова и спортиста општине Врбас

Редакција ТВ Бачка | 10. jun 2019. | 18:17 | Спорт

Свечани пријем најтрофејнијих клубова и спортиста општине Врбас

Епитет спортске општине који општина Врбас поносно истиче већ годинама оправдао је и скуп бројних спортских клубова у Скупштинској сали. Пријем код председника општине Милана Глушца и његових сарадника, имали су представници клубова који су током протекле такмичарске сезоне остварили изванредне резултате. Многи од њих су остварили пласман у виши ранг такмичења, а међу њима је било и бројних шампиона и освајача медаља са међународних и државних такмичења.

Врбас је одувек био снажан рукометни центар. Бројни врхунски рукометаши потекли су управо из ове средине. Протекла такмичарска сезона била је изузетно успешна и за женски и за мушки рукометни клуб. Девојке су освојиле шампионску титулу у „Супер Б лиги“ и на тај начин се пласирале у најјачи ранг такмичења, док су рукометаши имали сјајну сезону и завршили на другом месту, и још увек је могућ пласман у најјачи ранг такмичења.

Бокс клуб „Чарнок“ из године у годину ниже све боље резултате. А допринос овог клуба препознатљивости општине на спортској мапи Србије и света огледа се у организацији јуниорксог купа нација, који окупља велики број тамкичара из земаља са скоро свих континената.

Стрељачки клуб Врбас један је од најстаријих клубова у општини Врбас. Основан давне 1949. године, овај клуб након многих успона и падова током година, тренутно има девојке које су у екипној конкуренцији друге у Војводини и треће у Србији.

Присутни у Скупштинској сали општине Врбас били су још и спортисти Фудбалског клуба „Обилић“, Шах клуба, Пливачког клуба „Делфин“, Клуба малог фудбала, и момци из Клуба борилачких вештина „Јунити фајт тим“, као и Џудо клуба „Тори“.

 Такође општина Врбас наградила је спортисте који су уједно и репрезентативци Србије, па је тако уручено и једанаест стипендија, младим и перспективним спортистима. Касније присутни су имали прилике да у отвореном разговору поставе своја питања или искажу одређене потребе представницима локалне самоуправе, и пријем је завршен уз обострано задовољство.

Ostale vesti iz ove kategorije