ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Покрајина регресира превоз средњошколаца - Општини Врбас 2,6 милиона динара

Редакција ТВ Бачка | 17. maj 2019. | 16:10 | Друштво

Покрајина регресира превоз средњошколаца - Општини Врбас 2,6 милиона динара

Покрајинска влада доделила је представницима свих 45 локалних самоуправа у АП Војводини средства за регресирање превоза ученика. Укупно 182 милиона динара намењено је за регресирање превоза 20.819 ученика средњих школа. Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је ово значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се на тај начин, како је навео, шаље порука подршке и родитељима и деци.

„Покрајинска влада очуваће, обновиће и модернизоваће све школе у АП Војводини, јер  у мањим местима и селима нема живота без школе. Деца и породице нису број, то је суштина нашег опстанка и тако морамо деловати“, рекао је председник Мировић и подсетио да је Покрајинска влада од свог формирања издвојила значајна средства за обнову и модернизацију објекта образовних установа.

Додела финансијских средстава на основу овог конкурса јесте само један у низу доказа сталне и вредне сарадње Покрајинске владе и локалних самоуправа, рекао је покрајински секретар за управу, прописе, националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш.

Један од уговора потписао је и Милан Глушац, председник општине Врбас, којој је на име превоза ученика припало 2,6 милиона динара. Он се захвалио Покрајинској влади на наставку пружања подршке образовном процесу младих из општине Врбас и целе Војводине, уз оцену да су управо школовани млади људи највећа снага друштва и нада да ће се оно развијати у правом смеру.  

Ostale vesti iz ove kategorije