ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Послодавцима у Врбасу представљени јавни конкурси Националне службе за запошљавање

Редакција ТВ Бачка | 12. mart 2019. | 17:08 | Привреда

Послодавцима у Врбасу представљени јавни конкурси Националне службе за запошљавање

Локална самоуправа општине Врбас и Национална служба за запошљавање организовали су скуп са послодавцима, у циљу информисања послодаваца о конкурсима које је Национална служба за запошљавање расписала за 2019. годину. Овом догађају одржаном у скупштинској сали, одазвао се велики број привредника, представника образовних установа и послодаваца.

На крају фебруара 2019. године у Врбасу се налази 4.997 незапослених лица, што је за 2% мање у односу на исти период претходне године, наводе из своје евиденције у Националној служби за запошљавање. 1.497 случајева запошљавања евидентирано је у 2018. години у Врбасу.  Одржани скуп са послодавцима требао би да повећа раст запошљавања ове године.

Што се тиче представљених конкурса послодавцима на скупу, које је Национална служба за запошљавање расписала за ову годину, они су: Јавни позив за доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима, Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица, као и Јавни конкурс за субвенцију зараде за особе са инвалидитетом без радног искуства, затим Јавни позиви за реализацију програма стицања практичног знања и реализација програма стручне праксе.

Ostale vesti iz ove kategorije