ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Донација компаније Имлек поводом Светског дана школског млека

Редакција ТВ Бачка | 28. septembar 2021. | 12:35 | Привреда

Донација компаније Имлек поводом Светског дана школског млека

Светски школски дан млека обележава се у циљу подизања свести о значају конзумације млека у свакодневној исхрани првенствено код деце школског узраста.

Поводом Светског дана школског млека, компанија Имлек је млечним пакетићима обрадовала малишане у градовима широм земље. Традиционално обележавајући овај дан, компанија је подсетила на значај који свакодневна конзумација млека има за правилан развој деце.

Моја Кравица млечни пакетићи измамили су осмехе ђака првака основних школа у Крагујевцу, Крушевцу, Нишу, Београду и Новом Саду, а првацима ОШ „Михаило Петровић Алас“ у Београду омиљене напитке су уручили представници компаније. Веран најмлађима и бескомпромисно предан мисији друштвено одговорног пословања, Имлек наставља да пружа подршку безбрижном и испуњеном детињству, а бренд Моја Кравица остаје симбол породичних вредности, сигурности и топлине.

 „Светски дан школског млека утемељен је пре 20 година, 29. септембра 2000. године од стране Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО). Основни циљ обележавања јесте подсећање на значај конзумације млека и млечних производа посебно код деце школског узраста, битности за њихов правилан раст и развој. Са тим циљем и наша компанија већ више од деценије обележава овај битни датум како би широј јавности, родитељима и деци предочила све бенефите конзумације млека код деце од којих су најзначајнији свакако правилан развој костију и зуба, комплетне мускулатуре, али и других процеса у организму за чије одвијање су млечне компоненте од изузетног значаја. Изузетно ми је драго што смо и овај пут били у могућности да се дружимо са малишанима у Београду и другим градовима широм Србије којима смо поделили млечне пакетиће Моја Кравица чоколадног млека. Дугорочно опредељење компаније Имлек јесте помоћ најмлађима и социјално угроженим категоријама друштва, али и едукација јавности о значају здраве и правилне исхане.“, изјавила је Марија Маловић, регионални менаџер комуникација и корпоративих послова компаније Имлек.

Ostale vesti iz ove kategorije