ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Победник овогодишњег Фестивала поезије младих Шимон Цубота из Београда

Редакција ТВ Бачка | 27. septembar 2021. | 11:26 | Култура

Победник овогодишњег Фестивала поезије младих Шимон Цубота из Београда

Финално вече одржано у сали Биоскопа „Југославија“ било је завршни програм Фестивала поезије младих. Манифестација која већ 53 године окупља у Врбасу писце, сликаре и друге уметнике успела је то и овога пута. У фокусу вечери било је десет младих финалиста који су се предсатавили својом пеоезијом, а који су изабрани у конкуренцији 107 песничких циклуса пристиглиих из Србије, али и из околних земаља. У музичком делу наступила је певачица Ана Станић. Одлуком жирија победник овогодишњег Фестивала поезије младих је песник Шимон Цубота из Београда. Ово је његово пето гостовање у Врбасу али га  је вест о победи једнако збунила и изненадила као да учестује по први пут.

Жири 53. Фестиала сачињавали су наши угледни песници Иван Лаловић, Горан Лабудовић, Данило Јокановић, а жирију је председавао чувени Перо Зубац. Друго место припало је Наташи Гудељ из Подгорице, док је трећу награду добила Дуња Ожеговић из Београда. Оно што Дуњу издваја међу осталим финалистима јесте и податак да је овогодишња учесница Фестивала поезије, али и сликарске Палете младих која се такође одржава у Врбасу.

Програм је завршен уз поруку да ће се следећи сурет одржати догодине у традиционалном мајском термину. Као и у уверењу да ће тада једина маска коју ће учесници и гости Фестивала носити бити њихови осмеси.

Ostale vesti iz ove kategorije