ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Министарка заштите животне средине најавила чишћење дивљих депонија у општини Врбас

Редакција ТВ Бачка | 13. septembar 2021. | 11:53 | Друштво

Министарка заштите животне средине најавила чишћење дивљих депонија у општини Врбас

Својом посетом Куцури и Врбасу министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић најавила је санацију и чишћење дивљих депонија у општини Врбас. Радове на чишћењу прве од четири депоније отпочело је Јавно комунално предузеће „Комуналац“.  Поред локације у Куцури, у плану је да се очисте сметлишта у Равном Селу, Змајеву и Савином Селу. Новац за ту намену у већој мери издвојило је Министарство, а у мањем износу општина Врбас.

Депонија у Куцури једна је од највећих дивљих депонија у окружењу. Простире се на 13.000 метара квадратних а несавесни грађани су отпадом засули и око 300 метара пута који се пружа уз депонију. Акција Министарства заштите животне средине покренута је у још 42 локалне самоуправе у нашој земљи са циљем да се трајно санира око 500 нелегалних сметлишта, али и да се утиче на свест и савест грађана да отпад одлажу на локације које су за то прописане, рекла је министрака Вујовић у Куцури.

Током посете Централном пречистачу отпадних вода у Врбасу, министарка Ирена Вујовић упознала се са капацитетима и начином рада овог постројења и јавног предузећа. Постројење је направљено да сакупља отпадне воде општина Кула и Врбас што је и предуслов за чишћење Великог бачког канала једне од главних неуралгичних тачака у Републици Србији која захтева еколшку санацију.

Ostale vesti iz ove kategorije