ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Пољопривреда

Министар пољопривреде Недимовић посетио Равно Село и Савино Село

Редакција ТВ Бачка | 12. avgust 2021. | 12:54 | Пољопривреда

Министар пољопривреде Недимовић посетио Равно Село и Савино Село

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић посетио је више пољопрвредних газдинстава у општини Врбас и сусрео се са руководством локалне самоуправе и већим бројем пољопривредника.

Министар се најпре упознао са пластеничком производњом паприке коју у Равном Селу од 2009. године интензивно производи Пољопривредно газдинство Николић. Константно сарађују са надлежним министарством. У Равном Селу, такође од 2009. године, успешно послује и фарма оваца у власништву Филипа Ћосића. Фарма је локални лидер у области сточарске производње. Министар је посету наставио састанком са пољоприведним произвођачима у Савином Селу на имању Милоша Мартића који се бави ратарством.

Потврда тога да се ситуација у пољопривреди поправља јесу високе цене пољопривредног земљишта у Јужнобачком округу, рачунајући и парцеле у општини Врбас. Како је закључено током посете министра Недимовића, позитивно је што се последњих година драстично повећао удео младих у агробизнису. Они више конкуришу код надлежнних институција и користе средства за унапређење производње, набавку механизације и репроматеријала, те више примењују савремене технологије.

 

Ostale vesti iz ove kategorije