ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Саветовалиште за породицу „НЕМОЈ ДА БУДЕШ САМ/А“

Редакција ТВ Бачка | 7. april 2021. | 14:42 | Друштво

Саветовалиште за породицу „НЕМОЈ ДА БУДЕШ САМ/А“

Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама у АП Војводини у сарадњи са Удружењем за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Кућица“ из Врбаса покреће на нивоу АП Војводине Саветовалиште за породицу под називом

„НЕМОЈ ДА БУДЕШ САМ/А“

У периоду од марта до децембра 2021. године успоставиће се Саветовалиште на покрајинском нивоу ради пружања адекватних и правовремених информација и савета породицама деце и одраслих особа са интелектуалним инвалидитетом о њиховим правима и начинима остваривања права, као и кроз пружање психолошке и дефектолошке подршке.

Сви заинтересовани се могу обратити Саветовалишту од 1. априла 2021. године на телефон 021/ 444-219 радним данима у периоду од  10.00 до 12.00 часова а добиће одговор у року од 24 сата.

Кроз мултидисциплинарни приступ решаваће се проблеми породица односно особа са интелектуалним инвалидитетом, помоћи да се савладају препреке са којима се породице и особе са интелектуалним инвалидитетом суочавају у области здравствене заштите, социјалне заштите, образовања, запошљавања и другим релевантним областима.

 

Саветовалиште ће пружати саветодавно-едукативну и информативну подршку у остваривању права особа са интелектуалним инвалидитетом а све у циљу оснаживања ради укључивања у све области друштвеног живота.

Такође, Саветовалиште ће остварити сарадњу са инститцијама у области социјалне и здравствене заштите, образовања, запошљавања, цивилним сектором како би пружило консултативну подршку професионалцима у овим системима и радило на унапређењу међусекторске сарадње у подршци особама са интелектуалним инвалидитетом и њиховим породицама.

Услуге Саветовалишта су намењене свим породицама и појединцима (родитељима, старатељима, хранитељима, сродницима и особама са интелектуалним инвалидитетом) који имају потребу за подршком.

За више информацијa молимо Вас обратите се на 021-444-219 или mnro.voj@gmail.com

Ostale vesti iz ove kategorije