ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

У Врбасу по једанаести пут одржан ММА турнир „Фајт Гејмс“

Редакција ТВ Бачка | 22. februar 2021. | 14:32 | Спорт

У Врбасу по једанаести пут одржан ММА турнир „Фајт Гејмс“

Више од стотину ММА борби одржано је у Врбасу на једном од највећих првенства овог борилачког спорта у региону. Велика сала Центра за физичку културу угостила је традиционално Отворено ММА првенство Србије „Фајт Гејмс 11“. Ово је отворено такмичење за сениоре, јуниоре, кадете и пионире коме осим домаћих приступају и учесници из околних земаља. Организатор такмичења већ више од једне денеције је врбаски ММА клуб "Јунити фајт тим".

Учинак домаћег клуба Јунити фајт тим био је стопостотан. Оба такмичара освојила су медаље у својим категоријама. Млади Миљан Миловић у категорији до 66 килограма, имао је тежак задатак да снаге одмерава у три меча. Савладао је сву тројицу противника и тиме био најбољи у свом рангу чиме је наставио низ успеха са претходних такмичења. Наставак низа успеха на овом турниру показао је и његов старији колега Матија Босанчић.  Партија коју је пружио против Бранислава Радмановића из клуба Цар Душан Силни обележила је завршницу турнира. Надметали су се за медаљу у категорији сениора А класе до 93 килограма. У узбудљивом мечу са променљивим резултатима, Босанчић је показао већи степен издржљивости што је пресудило и у томе да свом супарнику зада одлучујући ударац после ког је мeч завршен у Босанчићеву корист. Уз добре резултате у рингу, и ван ринга „Јунити фајт тим“ показао је велику спремност и спретност у организацији турнира. 

На крају првенства уручени су пехари најуспешнијем клубу и појединцима који су се истакли у надметању. Пехари су припали двојици чланова клуба Фајт компани, Луки Клисарићу и његовом клупском колеги Вељку Алексићу.  Колектив са највише успеха на овогодишњем такмичењу био је ММА Клуб ЦДС чији такмичари одлазе из Врбаса са највише диплома и медаља. Турнир Фајт гејмс поново се потврдио као једно од најмсовнијих такмичења у региону у овом борилачком спорту. Оно што по завршетку борби остаје као најупечатљивији утисак, јесте велико уважавање противника и поштовање свих правила фер-плеја међу борцима, како током мечева тако и изван ринга.

 

Ostale vesti iz ove kategorije