ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Врбаска библиотека обележила свој Дан доделом Награде „Небојша Деветак“

Редакција ТВ Бачка | 22. februar 2021. | 14:26 | Култура

Врбаска библиотека обележила свој Дан доделом Награде „Небојша Деветак“

Народна библиотека „Данило Киш“ у Врбасу свечаним програмом у читаоници ове установе обележила је свој празник који се поклапа са датумом рођења нашег угледног књижевника „Данила Киша“. Празник је искорићшен и за уручивање Књижевне награде „Небојша Деватак“ која се додељује за најбољи књижевни прилог у библиотечком часопису „Траг“. Ове године добитник признања је књижевник из Београда Иван Лаловић.

Највернији читаоци у протеклих годину дана су Башко и Милена Ћеркин са Одраслог одељења у Врбасу. На Дечјем одељењу највише књига је позајмила и прочитала Анастасиа Чорак. Поклонима су награђени читаоци са позајмних одељења у селима општине: Сара Обрадовић из Бачког Доброг Поља, Владимир Лакић уз Змајева, Наташа Булић из Савиног Села, Ања Проданов из Равног Села и Кристина Стрибер из Куцуре.

Врбаска библиотека је центар културног и књижевног живота јер се у матичној згради и пет одељења по насељеним местима општине, одржавају бројни литерарни програми и промовише књижевност. Бави се и издавачком делатношћу и организацијом угледне песничке манифестације, Фестивала поезије младих. Са фондом већим од 120.000 библиотечких јединица, Народна библиотека у Врбасу сврстава се међу највеће установе овог типа у Бачкој.

Ostale vesti iz ove kategorije