ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Потписан уговор са Покрајином за завршетак Дома културе и уређење центра града

Редакција ТВ Бачка | 17. februar 2021. | 13:10 | Друштво

Потписан уговор са Покрајином за завршетак Дома културе и уређење центра града

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима 24 локалне самоуправе за финансирање и суфинансирање инфраструктурних пројеката у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, основног образовања и васпитања и развоја спорта.

Реч је о пројектима који ће бити реализовани заједно са локалним самоуправама, а од укупног износа средстава Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања АП Војводине обезбедила готово 3,3 милијарде динара.

„Ово је важан дан јер започињемо велике инвестиције у Војводини. Показали смо у минуле четири године добар заједнички приступ, ефикасност и јединство у припреми пројеката“, казао је председник Мировић.

Један од уговора потписао је Предраг Ројевић, председник општине Врбас. Према уговору, за финансирање пројекта под називом "Завршетак изградње културно-пословног центра Дом културе Врбас са партерним уређењем", издвојено је 100 милиона динара.

"Покрајинска влада издвојила је за општину Врбас 100 милиона динара за завршетак радова на изградњи Дома културе и партерног уређења центра града. За грађане општине Врбас и локалну самоуправу неприхватљиво је да 30 година наша деца немају место где ће да прате позоришне представе и друге културне догађаје. Неприхватљиво је да грађани морају да иду на позоришне представе у Нови Сад или Београд, и зато је ова инвестиција веома важна за све нас. Коначно ћемо добити савременн Дом културе и позориште, захваљујући Покрајинској влади и Управи за капитална улагања АП Војводине. Данас смо потписали уговор о додели средстава, надам се да ћемо у наредних месец дана приступити расписивању јавне набавке, а крајем априла или почетком маја започети реализацију пројекта", рекао је након потписивања уговора Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

 
 
Ostale vesti iz ove kategorije