ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Обезбеђена средства за изградњу Дома културе у Равном Селу

Редакција ТВ Бачка | 19. januar 2021. | 13:16 | Култура

Обезбеђена средства за изградњу Дома културе у Равном Селу

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и председник општине Врбас Предраг Ројевић потписали су данас уговор о финансирању изградње објекта дома културе у Равном Селу, који је изгорео у пожару 2016. године.

"Први уговор који потписујемо у 2021. години је уговор са општином Врбас и то довољно говори о значају који овај пројекат има за Покрајинску владу. За финансирање пројекта, из покрајинског буџета је издвојено 160 милиона динара", рекао је Ковачевић и додао да је планирано да се изградња објекта заврши до краја године. 

Председник општине Врбас Предраг Ројевић захвалио се Покрајинској влади и Управи за капитална улагања, која је препознала значај обнове Дома културе у Равном Селу, подсећајући да се управо у овом месту одржава филмски фестивал који је 2017. покренуо наш познати глумац Лазар Ристовски.

"Реализацијом овог пројекта биће унапређен не само културни живот села, већ и целе општине Врбас. Пројектом је предвиђено да се остаци изгорелог објекта уклоне, а да се на истом месту изгради нови објекат, који ће између осталог садржати и сценско-гледалишни простор максималног капацитета 223 седишта", рекао је Ројевић.

Ostale vesti iz ove kategorije