ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Сервисне

Због снега интервенисало пет екипа зимске службе у Врбасу

Редакција ТВ Бачка | 11. januar 2021. | 13:38 | Сервисне

Због снега  интервенисало пет екипа зимске службе у Врбасу

Екипе „Зимске службе“ Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ Врбас спремно су дочекале  снежне падавине. Прва интервенција у овој сезони почела је у петак на суботу у 03 сата након  поноћи, када је интервенисала једна дежурна екипа „Зимске службе“ Пословне јединице „Чистоћа“. Том приликом посипана је со на мостове, пешачке прелазе и главне путне правце.

Због снежних падавина синоћ од 19 часова на терену је било пет екипа са механизацијом које су чистиле  снег  са путева првог, другог и трећег приоритета. Радило се док сви путни правци у надлежности врбаског „Комуналца“ нису били очишћени, непрекидно око 15 сати.  Са радом се наставило  и током данашњег дана како би се саобраћај несметано и безбедно одвијао.  Према речима Алена Булајића, руководиоца ПЈ „Чистоћа“, током ове акције утрошено је 30 тона соли, шест тона ризле и око 500 килограма магнезијум хлорида за пешачке стазе.

Напомињемо да у надлежности „Зимске службе“ ЈКП „Комуналац“ Врбас  у Врбасу нису Улица Кларе Фејеш Мире, Октобарска, Данила Бојовића Ивана Милутиновића и обилазница, али их она ипак одржава (чисти) због наших грађана.  Оржавање ових улица је у надлежности „Путева Србије“. Сви остали путеви у Врбасу су у надлежности  предузећа.

Када су села у питању у надлежности „Комуналца“ је пут Куцура-Змајево, Равно Село-Кулпин и Савино Село-Косанчић. У нашој надлежности су још само главне улице у насељеним местима у општини Врбас. Остали путни правци нису у  надлежности врбаске „Зимске службе“.

За текућу зимску сезону набављена је довољна количина агрегата и све је спремно за интервенције. Има 350 тона соли, 20 тона хладне асфалтне масе, 50 тона ризле и 4 тоне магнезијум хлорида. Уколико се укаже потреба набавиће се и додатне количине.

Апелујемо на возаче да се придржавају саобраћајних прописа и поштују саобраћајну сигнализацију. Ограничење брзине је 40 km/č када су зимски услови вожње.
„Зимска служба“ врбаског „Комуналца“ је у припревности 24 часа.

Ostale vesti iz ove kategorije