ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

Одржана седница Савета за здравље општине Врбас

Редакција ТВ Бачка | 23. decembar 2020. | 15:09 | Здравство

Одржана седница Савета за здравље општине Врбас

Чланови Савета за здравље општине Врбас одржали су трећи по реду састанак у актуелном сазиву како би размотрили актуелна питања из области јавног здравља. На састанку је предочен извештај о раду Савета у протеклој години, као и рад општинског Заштитника права пацијената о остваривању права у здравстевним установама. Ипак, најважнија тачка тицала се тренутне епидемиолошке ситуације у општини.

У рад локалног Савета за здравље укључени су представници локалне самоуправе, градске апотеке, Дома здравља, Опште болнице, Центра за социјални рад, Геронтолошког центра, као и Црвеног крста Врбаса. Посебно је похваљен рад волонтера ове организације.

Савет за здравље био је прилично активан у 2020-ој години, наводи се у извештају тог тела. Ангажованошћу Савета, уз подршку општине Врбас и здравствених установа, набављени су нови медицински уређаји, углавном дијагностички. Одржан је велики број предавања, трибина и едукација највише у области здравствене превентиве. Обелжен је и значајан број међународних и националних датума везаних за одређене сегменте здравља и здравих стилова живота.

Ostale vesti iz ove kategorije