ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Поколони КМФ "Летећи Холанђанин" за шампионску титулу у Омладинској футсал лиги

Редакција ТВ Бачка | 4. decembar 2020. | 12:58 | Спорт

Поколони КМФ "Летећи Холанђанин" за шампионску титулу у Омладинској футсал лиги

Општина Врбас поклонила је играчима омладинског погона КМФ "Летећи Холанђанин" гарнитуру дресова и друге опреме за наступе, као награду за освојену шампионску титулу у Омладинској футсал лиги Србије. Поклоне играчима уручили су Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт.

До највећег успеха у скоро 20 година дугој званичној историји клуба, млади Врбашани су стигли у првој половини септембра, после победе у Земуну против екипе Земун Само право, резултатом 8:7 након пенала. Шампиони Србије постали су: Јован Даниловић, Данило Радовић, Мартин Шмит, Андреј Шмит, Митар Ераковић, Лазар Радановић, Лука Драгнић, Вукашин Авдаловић и Миљан Вукановић. И играчи су за ову прилику припремили поклон за председника општине - Ројевић је добио дрес овогодишњег омладинског шампиона Србије. 

Према резултатима у досадашњем делу новог првенства, "Летећи Холанђанин" је најозбиљнији фаворит и за нову шампионску титулу и након 5 одиграних кола, Врбашани се налазе на првом месту табеле са исто толико победа и одличном голом разликом +28. Како је речено приликом уручења поклона, "локална самоуправа са задовољством пружа подршку активном бављењу спортом, посебно младих људи, а добри резултати који се остварују, плод су организованог и системског рада у свим клубовима". 

Ostale vesti iz ove kategorije