ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Привреда

Унапређење водоснабдевања у селима врбаске општине

Редакција ТВ Бачка | 2. decembar 2020. | 10:27 | Привреда

Унапређење водоснабдевања у селима врбаске општине

У току је бушење пет нових бунара на водозахвату у Врбасу предвиђених за снабдевање воде у селима врбаске општине. Упоредо теку радови на повезивању водоводне мреже насеља Куцура и Савино Село са централним водозахватом у Врбасу. Овај капитални пројекат подразумева проширење капацитета прераде и складиштења воде за пиће на изворишту у Врбасу и повезивање  водоводне мреже у насељима општине Врбас са централним водозахватом у Врбасу, што је од стране SETEC ENGINEERING-а и стручне службе ПЈ “Водовод и канализација“ Врбас прихваћено као најоптималније решење.

Решавању овог вишедеценијског проблема, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ заједно са општином Врбас, приступило је у сарадњи са KfW банком и SETEC ENGINEERING-ом, консултантом и пројектантом ове банке у оквиру Пројекта који носи назив „Програм водоснабдевања у општинама средње величине у Србији V“.

"Радови се одвијају  планираном динамиком. Гарант да ће овај пројекат бити на време и квалитетно реализован,  поред оснивача Општине Врбас је и Влада Републике Србије“, наглашавају у саопштењу ЈКП „Комуналац“.

Ostale vesti iz ove kategorije