ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Одличан успех и прегршт медаља на такмичењима за ПК "Бјелица"

Редакција ТВ Бачка | 23. novembar 2020. | 11:53 | Спорт

Одличан успех и прегршт медаља на такмичењима за ПК "Бјелица"

Протеклог викенда одржано је прво, друго и треће коло лиге Војводине у Сомбору, Зрењанину и Новом Саду. Ове године су услови били другачији. Да би се испоштовале епидемиолошке мере, клубови су се поделили по градовима и по завршетку трећег кола проглашавали су се најбољи у Војводини.  ПK "Бјелица" Врбас је учествовао у првом колу у Суботици  и освојио 15 медаља: 6 златних, 5 сребрних и 4 бронзане.

Освајачи медаља били су:

Пионирке: Ема Пављук- злато 50м прсно

Кадеткиње: Ленка Козомора- злато100м прсно, сребро 100м делфин

Марија Крајиновић- злато 100м ледја, сребро 100м краул

Борис Хајду- бронза 100м леђно, штефета 4x50микс у саставу Козомора Ленка, Крајиновић Марија , Бајагић Мина, Мандић Мина- бронза

Млађе јуниорке: Нађа Играчки- злато 200м делфин, бронза 100м делфин

Старије јуниорке: Милена Мандић- злато 200м ледја, сребро 100м ледја

Апсолутна категорија: Нађа Играчки- злато 200м делфин, бронза 100м делфин, Милена Мандић- сребро 100м, 200м леђно

Сумирањем резултата из три кола Пливачког савеза Војводине, ПК "Бјелица" Врбас је освојио 6 медаља: 1 златну, 4 сребрне и 1 бронзану. Три у кадетској и три у јуниорској конкуренцији. Титулу првака Војводинена 100м прсно узела је Ленка Козомора. Она је такође била бронзана на 100м делфин. Марија Крајиновић је освојила сребрну медаљу на 100м леђно. У конкуренцији млађих јуниора Нађа Играчки освојила је сребрну медаљу на 200м делфин. У конкуренцији старијих јуниора Милена Мандић освојила је сребро на 100м леђа и бронзу на 200м леђа.

„По завршетку такмичења из Пливачког савеза Војводине је стигао допис да је Ленка Козомора позвана у камп најперспективнијих кадетских пливачица. Камп ће бити одржан у организацији Пливачког савеза Србије и Војводине на Кошутњаку где ће се три дана тестирати најперспективнији пливачи. Сви ови резултати постају још већи кад се у обзир узме и чињеница да деца нису имала тренинге у води скоро 6 месеци. Сада нам следи наставак припрема до државног првенства које ће се одржати у Београду за три недеље“, саопштавају из Клуба.

 

Ostale vesti iz ove kategorije