ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Изложба „Омнибус за немогуће плаву“ Стојана Божића до 14. августа у врбаској Галерији

Редакција ТВ Бачка | 29. jul 2020. | 12:32 | Култура

Изложба „Омнибус за немогуће плаву“ Стојана Божића до 14. августа у врбаској Галерији

„Омнибус за немогуће плаву“ назив је изложбе сликара Стојана Божића која ће ликовној публици бити доступна до 14. августа у врбаској Галерији. У присуству аутора, као и ликовног критичара Лазара Симоновића, озваничено је постављање ове изложбе у Ликовној галерији Културног центра будући да су званична отварања онемогућена услед поштовања мера на сузбијању корона вируса. Изложба је инетресантна јер осим слика садржи и вајарске радове, а током три недеље трајања поставка ће бити мењана и освежавана. То представља динамичан и занимљив уметнички концепт.

Према ликовном критичару и галеристи Лазару Симоновићу, Божић као медији корист акрил из чега изводи један чуднован и неуобичајен спектар боја.  Како још додаје, својим радовима Стојан Божић постао је важан фактор у сликарству и уметнички узор.

Стојан Божић је из Равног Села, тако да је члан удружења ликовних уметника са подручја врбаске општине, попут УЛУВ-а и „Атељеа 05“. Ствара у свом атељеу под називом Седма Република У Равном Селу. Самостално и групно учествовао је на многим изложбама у окружењу, али и у иностранству, где се издваја изложба у данској престоници Копенхагену.

Ostale vesti iz ove kategorije