ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Милан Глушац: Резултати досадашњег рада и пројекти у најави уливају оптимизам

Редакција ТВ Бачка | 19. maj 2020. | 12:01 | Друштво

Милан Глушац: Резултати досадашњег рада и пројекти у најави уливају оптимизам

Председник Привременог органа општине Врбас, који је пре тога обављао функцију председника општине, сумирао је резултате досадашњег рада локалне администрације од формирања до распуштања Општинског већа. Последње месеце рада обележила је епидемиолошка ситуација са корона вирусом, али је, како каже, локална самоуправа са тим успела да се избори.

Пројекти чија реализација је започета и они који су у најави уливају оптимизам да ће након њиховог завршетка општина Врбас бити далеко атрактивнија и за живот и за привредне активности и улагања. Недавно је Врбас посетила потпредседница Владе и минстарка грађевинарства поводом започињања радова на рехабилитацији пута Врбас-Кула.

Последњи период обележен је интензивнијим грађевинским радовима. На првом месту то је опремање пословне зоне и замена јавног осветљења, а наредни велики пројекат биће улагање у енергетску реконструкцију школских и предшколских објеката. Бројни конкурси и јавни позиви на које се јављала општинска администрација код покрајинских и републичких институција и међународних организација, у циљу да надомести мањак инвестиционих средстава у локалном буџету, добро су се показали, закључује Глушац.

Ostale vesti iz ove kategorije