ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Хроника

Саопштење

Редакција ТВ Бачка | 10. maj 2020. | 17:18 | Хроника

Саопштење

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Ј. Ј. (1970) из Врбаса, због постојања основа сумње да је учинио кривична дела напад на службено лице у вршењу службене дужности и неовлашћено држање опојних дрога.

Сумња се да је Ј. Ј., ноћас, у једном угоститељском објекту, нанео тешке телесне повреде начелнику Дежурне службе Полицијске управе у Новом Саду Г. М. који се легитимисао као полицијски службеник. Код Ј. Ј. је, приликом хапшења, пронађена супстанца за коју се сумња да је кокаин.

Том приликом, ухапшене су још три особе које су биле у друштву са Ј. Ј,  и то Н. П. (1987) из Сремских Карловаца, због постојања основа сумње да је учинио кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет експлозивних материја и неовлашћено држање опојних дрога, као и З. Б. (1967) из околине Новог Сада и Ж. М. (1969) из Врбаса, осумњичени да су учинили кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности.

Код Н. П. полиција је пронашла гасни пиштољ и супстанцу за коју се, такође, сумња да је кокаин.

Сумња се, такође, да су З. Б. и Ж. М. ометали полицијске службенике у вршењу дужности тако што су им пружали физички отпор приликом хапшења.

Четворици осумњичених одређено је задржавање до 48 сати и биће приведени, уз кривичну пријаву, надлежним јавним тужилаштвима.

С обзиром да су, приликом ове интервенције припадника полиције, повреде задобили и неки од осумњичених, Сектор унутрашње контроле МУП детаљно ће испитати све чињенице и околности овог случаја, укључујући и поступање полицијских службеника.

Ostale vesti iz ove kategorije