ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Саопштење: Покрајинска влада помаже локалним саомоуправама у подршци пензионерима

Редакција ТВ Бачка | 23. mart 2020. | 10:03 | Друштво

Саопштење:  Покрајинска влада помаже локалним саомоуправама у подршци пензионерима

У оквиру мера за ублажавање последица епидемије вируса корона и олакшавања свакодневног живота грађана, Покрајинска влада препоручила је данас свим локалним самоуправама у Војводини да обезбеде средства за набавку прехрамбених и хигијенских пакета за помоћ пензионерима са месечним примањима нижим од 30.000 динара, а као подршку за 19 мање развијених локалних самоуправа у реализацији ове препоруке, издвојиће 50 милиона динара.

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине (КЦВ) тренутно се, иначе, лечи 11 пацијенaта код којих је потврђено да су оболели од корона вируса CОVID-19.  Код два пацијента, лечење захтева примену механичке вентилације и они се налазе у веома тешком општем стању, док је опште стање преосталих оболелих пацијената задовољавајуће.

Код свих оболелих пaциjeнaтa спроводи се двадесетчетворочасовни мониторинг и интензивно лечење. Сви пацијенте се лече по алгоритмима и протоколима предвиђеним за оболеле од корона вируса и у њиховом лечењу учествују лекари свих неопходних специјалности.

Секретаријат Покрајинске владе

Биро за односе с јавношћу

Ostale vesti iz ove kategorije