ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Здравство

У Клинички центар Војводине стигло пет респиратора

Редакција ТВ Бачка | 20. mart 2020. | 16:02 | Здравство

У Клинички центар Војводине стигло пет респиратора

Данас је у Клинички центар Војводине стигло пет респиратора, од 18 које су јуче обезбедили Влада Србије и председник Александар Вучић. Донацијом из НР Кине, коју очекујемо сутра, добићемо још заштитне опреме, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

„Војводина је спремна за све сценарије. Имали смо довољан број респиратора, али је данашња пошиљка веома значајна за оно што нас у најгорем случају очекује“, истакао је председник Мировић.

Овим путем пружио је још једном подршку и захвалност здравственим радницима који су, како је оценио, у првим редовима у борби против вируса корона.

Апеловао је и на најстарије суграђане да остану код куће, те да се доследно придржавају мера које су наложене, јер су управо они најугроженији.

Директорка КЦВ проф. др Едита Стокић рекла је да се на Клиници за инфективне болести тренутно налази седам пацијената од којих је троје тешког општег стања и на механичкој вентилацији, док је опште стање осталих пацијената задовољавајуће.

„У интезивној јединици Kлинике за инфективне болести имамо још места, а капацитети KЦВ су у могућности да се преоријентишу и за много већи број пацијената који захтевају лечење свих оболелих од вируса корона“, истакла је Стокићева.

 

Ostale vesti iz ove kategorije