ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

ПК "Бјелица" Врбас освојио 5 титула првака Војводине

Редакција ТВ Бачка | 7. mart 2020. | 13:02 | Спорт

ПК "Бјелица" Врбас освојио 5 титула првака Војводине

Прошлог викенда у Кикинди одржано је првенство Војводине за пионире, кадете, јуниоре и сениоре. ПК "Бјелица" Врбас је једини Врбаски клуб који је освојио медаљу. Освојено је 18 медаља од којих 5 титула првака Војводине, 5 сребрних медаља и 8 бронзаних. Такмичење се оџавало у два дана први дан наступали су пионири и кадети а другог дана наступали су јуниори и апсолутна категорија. На овом првенству Војводине учествовало је 23 најбоља клуба из Војводине.

Првог дана су се такмичили  пионири и кадети. ПК “Бјелица” Врбас је учествовао са 6 пливача и сви су пливали као улазно годиште. Освојене су  3 медаље. Ленка Козомора је постала кадетски првак Војводине на 200м прсно, вицепрвак на 100м делфин. Ленка иако најмладја имала је 5. време на првенству Војводине за пионире и кадете са освојених 515 ФИНА бодова, штафета 4x50миx у саставу Крајиновић, Козомора, Бајагић, Мандић освојила је бронзану медаљу. Одличан наступ имала је и Марија Крајиновић којој је медаља два пута измакла за мање од секунде.

Другог дана је завршено првенство Војводине за јуниоре и у апсолутној категорији.

Јелена Косовић је четвороструки првак Војводине на 50,100,200м делфин и 50м леђа. Јелена је постала вицепрвак Војводине у апсолутној категорији у 200м делфин и треће место на 50м делфин! Јелена је на 50м и 100м делфин отпливала норму за репрезентацију Србије и да би била позвана на четворомеч треба да отплива исто то време за две недеље на првенству Србије на великом базену!
Сара Пављук је освојила два друга места на 50м леђа, 50м прсно и једно треће место на 100м краул.
Милена Мандић освојила је сребро на 200м ледја, бронзу на 50,100м краул и 100м леђа.

Нађа Играчки освојила је две бронзане медаље на 100 и 200м делфин.

Остаје жал за златном медаљом коју смо испустили на штафети у апсолутној категорији иако смо пливали са две пливачице 2008. годишта!

Ови одлични резултати су плод системског и дугорочног рада. На овом првенству Војводине имамо чак 8 пливача из три узрасне категорије  који су освајачи медаља што говори много о раду у ПК "Бјелица" Врбас. У овом клубу раде четворица тренера који су завршили факултет спорта и физичког васпитања. Тренутно смо у завршној фази припрема за државно првенство и ускоро покрећемо акцију откривања талената тако да сви заинтересовани који желе да науче да пливају узраста 4 године и више могу да се јаве у клуб.

Ostale vesti iz ove kategorije