ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

КАРАВАН МИМОЗЕ У ВРБАСУ

Редакција ТВ Бачка | 14. januar 2020. | 01:10 | Друштво

КАРАВАН МИМОЗЕ У ВРБАСУ

Караван празника мимозе , након Београда, Сегедина и Будимпеште, вечерас је у Врбасу. За Новљане је у хотелу “Бачка”  организована  свечана вечера, а госте је поздравио градоначелник  Врбаса  Милан Глушац.

-Ми смо прошле године са Херцег Новим успоставили једну одличну  сарадњу која иначе траје четврт вијека. Успјели смо  прошле године у Врбасу да направимо фестивал мимозе, жеља нам је била да ту традицију наставимо.   Грађани Врбаса су заинтересовани за овакву врсту сарадње између Србије и Црне Горе,  Врбаса и Херцег Новог и осталих побратимских градова. Трудићемо се и да кроз остале пројекте повежемо наша два града-казао је Глушац који је додао да је био и на маскенбалу у Београду те да је сваки сусрет прилика за унапређење  сарадње. Честитајући  празнике Глушац је казао да му је посебно задовољство што са Новљанима дочекују и православну Нову годину.

У  име Градске музике обратила се Валентина Кулиновиц која се захвалила на гостопримству и подсјетила да Караван мимозе на свом првом овогодишњем путовању, завршава у побратимском граду.

 -Прошле године овдје смо имали улични перформанс, ове је то мало другачије али је увијек интересантно јер доноси дух мора и Медитерана -рекла је Кулиновић.

Кристина Милатовић је грађане Врбаса позвала на 51. Празник мимозе који ће бити одржан од 14. фебруара до 14. марта.

Наступ је у хотелу “Бачка” имала новска Градска музика, а на свечаности су биле и чланице Удружења “Јаке жене” из Врбаса.

 

Ostale vesti iz ove kategorije