ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Врбас по двадесетпети пут домаћин куглашког Божићног турнира

Редакција ТВ Бачка | 9. januar 2020. | 18:39 | Спорт

Врбас по двадесетпети пут домаћин куглашког Божићног турнира

Двадесет и пети по реду Божићни турнир у Врбасу, окупио је у куглани Центра за физичку културу „Драго Јововић“ неке од најпознатијих куглаша из наше земље и региона. Ова традиционална спортска манифестација налази се у календару такмичења Куглашког савеза Србије и с њом практично креће сезона различитих домаћих и међународних првенстава у којима се надмећу наши куглаши. Турнир је отворио председник општине Врбас.

Уз такмичаре из свих крајева Србије, такмичили су се и куглаши који бране боје клубова из Италије, Аустрије, Немачке, Мађарске и Босне и Херцеговине. Захваљујућу куглашком реномеу који је изградио, Врбас је уписан крупним словима на мапи домаћег куглања, а прочуо се и ван граница Србије. Томе доприноси и турнир који траје већ четврт века.

Већ помало и по традицију, односно по осми пут, титулу првака узео је Вилмош Заварко, репрезентативац Србије који тенутно игра за клуб из Италије. Оборио је 682 чуња. Са  656 оборених чуњева други је био Игор Ковачић, док је треће место заузео Радован Влајков оборивши 645 чуњева. Иза њих су се нашли куглаши из још десетак клубова који су узели учешће у овом такмичњу

Ostale vesti iz ove kategorije