ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Дрво у част прве бебе рођене у овој години засађено у парку Опште болнице Врбас

Редакција ТВ Бачка | 9. januar 2020. | 17:24 | Друштво

Дрво у част прве бебе рођене у овој години засађено у парку Опште болнице Врбас

Дрво у част прворођене бебе, Виктора Берте из Србобрана, засађено је у дворишту Опште болнице Врбас. Акцију под називом "За нови живот", покренуо је покрајински заштитник грађана - омбудсман, заједно са свим општим болницама у Војводини и локалним самоуправама где се оне налазе. У њој ће свака општа болница добити по једно дрво у част прворођене бебе у 2020. години.

"Сви знамо да се Србија суочава са демографским проблемима, а глобално се наша планета суочава са великим загађењима и климатским променама. Желимо да нам се деца рађају, да расту и развијају се попут дрвета, које јесте симбол живота, и имамо и обавезу да генерацијама које долазе сачувамо здраву животну средину", рекла је Снежана Кнежевић, заменица покрајинског заштитника грађана - омбудсмана.

Општину Врбас у акцији "За нови живот" представљала је Сања Жигић, која је истакла да се локална самоуправе радо придружује свим пројектима који имају за циљ реализацију пронаталитне политике. "Имамо наше локалне акције подршке наталитету. Свака новорођена беба у општини добија по 10.000 динара, прворођена на почетку године 80.000 динара, а трудимо се да и касније младе породице имају олакшице приликом уписа деце у вртиће и школе, плаћамо превоз и смештај ученика, све са жељом да помогнемо грађанима", рекла је Сања Жигић.

У акцији садње учествовали су и дека и бака малог Виктора.

Ostale vesti iz ove kategorije