ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

На крају године признања најуспешнијим спортистима и клубовима у општини Врбас

Редакција ТВ Бачка | 26. decembar 2019. | 19:07 | Спорт

На крају године признања најуспешнијим спортистима и клубовима у општини Врбас

Традиционални пријем за успешне појединце и клубове који су постигли изузетне спортске резултате уприличен је и ове године у општини Врбас. Присутне спортисте и спортске раднике поздравили су председник општине Милан Глушац, члан општинског веће задужен за спорт и омладину, Срђан Станић и сектерар општинског Савеза спортова Предраг Антонић. Добитник признања за најбољег спортисту општине Врбас је кикбоксер Љубо Јалови, који ово признање добија већ читаву деценију. Јалови је уједно и један од најуспешнијих спортиста у историји општине и један од најбољих кикбоксера Србије. Најбоља спортискиња у општини долази из редова Бокс клуба „Чарнок“. То је Дајана Грмуша иза које је резултатски врло успешна година.

Такође, признање за најуспешнијег младог спортисту општине Врбас отишло је у Бокс клуб „Чарнок“ Стефану Цамовићу, као и титула најуспешнијег тренера коју је понео Жељко Жмукић из истог клуба. Најуспешнија млада спортискиња је Александра Грдан из Џудо клуба „Тори“.  За најбоље спортске колективе у претходној години проглашени су Рукометни клуб Врбас, као и Женски рукометни клуб „Врбас“ који се све боље котира у најквалитетној женској рукометној лиги Србије.

Према речима председника општине Врбас, спортисти су међу најбољим амбасадорима наше средине у земљи и инострнству. Ове године додељене су и специјалне плакете за изузетне спортске заслуге и промоцију спорта и општине. Како се Врбас спортски прославио највише кроз рукомет, ова признања добили су рукометаш Предраг Вујадиновић, рукометни тренер Ненад Њаради, рукометни голман Голуб Докнић и актуелни тренер јуниорске репрезентације Србије, Борис Ројевић. Окупљеним и награђеним спортистима званичници општине пожелели су да сјајне успехе постижу и у наредној 2020-ој години и тако наставе на афармишу општину Врбас.

Ostale vesti iz ove kategorije