ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

У Центру за физичку културу одржано 10. Отворено ММА првенство Србије

Редакција ТВ Бачка | 25. novembar 2019. | 18:27 | Спорт

У Центру за физичку културу одржано 10.  Отворено ММА првенство Србије

У Центру за физичку културу у Врбасу одржано је традиционално Отворено ММА првенство Србије за сениоре, јуниоре, кадете и пионире „Фајт Гејмс 10“. Покровитељ турнира је ММА-Војвођански савез, а такмичење се одржава у техничкој организацији клуба „Јунити Фајт тим“ из Врбаса. Одржано такмичење је отвореног типа за све клубове из земље и иностранства. Најмлађу категорију чине пионири млађи од 2005. годишта, затим кадети од 2003. до 2005.  године рођења и јуниори од 2000.  до 2003.  годишта.

Посебност овогодишњег турнира био је његов хуманитарни карактер. Организатори су, у сарадњи са Хуманитарним удружењем „Светионик Врбаса“, на посебном продајном штанду прикупљали новчана средства за помоћ породици Лукић.

Сам назив ММА у преводу значи мешовите борилачке вештине. У питању је   савремени контактни спорт који комбинује ударачке и дисциплине рвачко-партнерног карактера. Срж модерног ММА спорта чине бокс, рвање и бразилиски џиу-џицу. У Србији делује и Савез који окупља ММА клубове.

Иако је најбоље пласирани клуб био београдски „Ахилеј“, врбаски „Јунити Фајт тим“ ове године остварио је изузетне резултате. Такмичари су узели златна одличја у пет категорија. У такмичарском рангу до 55 килограма прославио се Миљан Миловић, а у рангу до 65 килограма, члан овог клуба, Иван Мујичић. Последња три меча за врбаске такмичаре, као и за бројну публику, била су изразито напета, а неки од њих неизвесни до самог краја. Стефан Николић савладао је Огњена Лековића из Будве, док је Ђорђе Буквић био бољи од Драгољуба Грбића из Фајт клуба „Лозница“. У последњем мечу Матија Босанчић одмерио је снаге са Вуком Лекићем из новобеоградског клуба „Секутор“ и остварио победу. Оно по чему се ово првенство посебно истиче јесте велико уважавање противника и поштовање свих правила фер-плеја међу борцима, што по завршетку борби остаје као најупечатљивији утисак.

Ostale vesti iz ove kategorije