ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

У оквиру врбаске Ликовне галерије делују две ликовне радионице за младе

Редакција ТВ Бачка | 8. novembar 2019. | 21:17 | Култура

У оквиру врбаске Ликовне галерије делују две ликовне радионице за младе

У оквиру Ликовне галерије Културног центра Врбаса од 2014. године делује ликовна радионица „Школица цртица“. Од 2016. године ликовна радионица делује непрекидно, без пауза током школских распуста, а окупља ученике основношколског и средњошколског узраста који воле ликовну уметност, цртање, сликање и вајање.

Вајарска радионица, односно Дечији вајарски атеље „Тера 2“  добија назив по Међународном симпозијуму скулптура у теракоти „Тера“ из Кикинде, са којим врбаска Галерија има плодоносну сарадњу. Пре покретања вајрске радионице, млади полазници из Врбаса имали су прилику да посете Кикинду и боље се упознају са вајарством. Своје дружење са сликом, цртежом и скулптуром неки од полазника ових ликовних школа поделили су са нама.

Сви који се занимају за ликовне уметности, имаће ускоро нову прилику да виде радове најмлађих ликовних старвалаца у нашој општини на редовној полугодишњој изложби која ће бити уприличена. Ликовна сцена, али и ликовна култура, кроз стваралаштво младих и стицање знања из ове области, стално се обогаћују и доприносе да Врбас буде још више препознатљив на широј ликовној мапи. Ако већ сада нису, неки од ових младих људи једнога дана свакако ће бити амбасадори овдашње ликовне сцене.

Ostale vesti iz ove kategorije