ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

„Штукијада“ у Врбасу у организацији УСР „Бас 021“ окупила рекордан број екипа

Редакција ТВ Бачка | 14. oktobar 2019. | 17:30 | Спорт

„Штукијада“ у Врбасу у организацији УСР „Бас 021“ окупила рекордан број екипа

Традиционална спортско-риболовачка манифестација „Штукијада“ одржана је на Великом Бачком Каналу у Врбасу, у организацији Удружења спортских риболоваца „Бас 021“ из Врбаса. Као и прошле године, забележено је присуство великог броја такмичара из многих делова Војводине, а овога пута било је присутно и неколико екипа из Централне Србије, односно из шире околине Београда. Екипу из места Велики Црљени питали смо како су задовољни амбијентом и организацијом.

Међу најмлађим учесницима Штукијаде, билу су и чланови екипе „Браћа Ковачевић“ из Врбаса који су упецали и највећи примерак штуке на овој манифестацији. Како кажу искусни пецароши, топло време и бистра вода нису баш погодовали улову штуке. Критеријум за одређивање победника Штукијаде био је број упецаних грама рибе. Иако су упецали највећу штуку, Браћи Ковачевић недостајало је неколико десетина грама да би били овогодишњи победници. На крају је пласман био следећи: са 1690 грама упецане рибе, трећа је била екипа под називом „Витал“ из Врбаса. Другопласирани су са упецаних 1800 грама били „Ковачевићи, такође Врбашани, док је са укупно упецаних 1930 грама штуке прво место припало екипи „Гмијовић“ из Оџака.

Од близу 90 пристиглих, укупно је 39 екипа успело да упеца штуку, а упецане су 52 рибе. Оранизатори су задовољни одзивом као и током целокупног такмичења.  Врбаска Штукијада део је ширег надметања у рибололову на које ће се најбољи овдашњи учесници пласирати. Оно што охрабрује то је све већи број младих риболоваца, а поготово у чланству Удружења спортских риболоваца БАС 021.

Дружење учесника и гостију потрајало је и након такмичења и доделе награда. Организатори „Штукијаде“ изразили су очекивање да ће следећа бити још масовнија и надмашити овогодишњу.

Ostale vesti iz ove kategorije