ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

У оквиру Дечје недеље врбаски основци сложили „Слагалицу дечјих права“

Редакција ТВ Бачка | 8. oktobar 2019. | 17:17 | Друштво

У оквиру Дечје недеље врбаски основци сложили „Слагалицу дечјих права“

У Основној школи „Петар Петрвић Његош“ ученици нижих разреда који похађају продужени боравак, као и они из старијих одељења обухваћени пилот пројектом једносменског рада,  придружили су се обележавању Дечје недеље. Акценат Дечје недеље су права која најмлађима гарантује Конвенција о правима детета усвојена од стране Уједињених нација пре тридесет година. О својим правима и поштовању права других кроз више активности на јавном часу, ђаци  су учили са професорком разредне наставе Снежаном Ковач.

Шта је то што су најмлађи знали, а шта је ново што су научли у области људских права, као и како им је било на овој радоници, сазнали смо од неких од њих. Радионица је кроз краћу позоришну изведбу, пројекцију краткометражног филма и  читање права из Конвенције, помогла да се употпуни слика о правима која деца треба да остварују и уживају, а поготово јер су на крају сложила „Слагалицу дечјих права“ . О наученом ће даље едуковати и друге ученике школе у форми изложбе која ће настати као продукт ове радионице.

У овој школи тече и хуманитарна акција „Друг другу“ током које се прикупља школски прибор који ће бити прослеђен Црвеном крсту и подељен малишанима из социјално угрожених породица.

Ostale vesti iz ove kategorije