ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Друштво

Бициклисти Врбаса у заједничкој вожњи за побољшaње свог положаја у саобраћају

Редакција ТВ Бачка | 20. septembar 2019. | 16:16 | Друштво

Бициклисти Врбаса у заједничкој вожњи за побољшaње свог положаја у саобраћају

Са аспеката здравља, економичности и ефикасности, бицикло је најбоље превозно средство за панонске и друге равничарске градове, попут Врбаса. Савремени живот и комфор удаљили су ипак добар део популације од навике вожње бицикла. Замисо да поново оживе и популаризују ово превозно средство имали су организатори манифестације „Европска недеља мобилности“ која је ове године по први пут организована у Врбасу. На главном градском тргу искупило се близу стотину бициклиста са својим двоточкашима да подржи ову замисао, али и да укажу зашто су бициклисти такозвана „критична маса“ учесника у саобраћају.

Један од бициклиста који се прикључио акцији, Коста Ћирић, дугогодишњи је учесник многих бициклистичких манифестација који је на бициклу пропутовао многе делове Еропе и има искуства о томе како бициклизам функционше у другим земљама.

Дефиле бициклиста кренуо је са градског трга улицама Врбаса у заједничку вожњу и промоцију активних облика превоза. Организатори ове акције били су Друштво инжењера и техничара општине Врбас, у сарадњи са Полицијском станицом Врбас и Саветом за безбедност саобраћаја. Организатори се надају да је ова акција само први корак ка стварању услова за безбеднију и комфорнију вожњу градским улицама.

Ostale vesti iz ove kategorije