ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Култура

Успех врбаских рецитатора на Фестивалу беседништва у Сремској Митровици

Редакција ТВ Бачка | 11. septembar 2019. | 16:03 | Култура

Успех врбаских рецитатора на Фестивалу беседништва у Сремској Митровици

У Сремској Митровици на 28. по реду Фестивалу беседништва „Sirmium lux verbi - Сирмијум, светлост речи“, међу искусним учесницима, светлошћу својих речи истакла се и Наташа Вигњевић, чланица Драмско рецитаторскиг студија Културног центра Врбаса. Наташа је, у озбиљној конкуренцији оратора и беседника, студената више факултета на којима се изучавају друштвене дисциплине, успела да заузме треће место у Ауторској беседи.

На манифестацији су учествовале још две чланице врбаског Драмског студија рецитатора и ученице врбаске Гимназије и средње стручне школе, Анђела Ђукановић и Јована Радовић. Оне су се такође пласирале међу десет најбољих говорника.

Драмско-рецитаторски студио већ деценијама води Весна Дринчић Ђилас. Без учешћа овог студија тешко је замислити већину свечаности, академија и сличних програма који се одржавају у општини Врбас. Могу се похвалити и значајним признањима која добијају на такмичењима широм земље.

Врбас је на манифестацији у Сремској Митровици представљао и Никола Вукадинов у захтевној категорији импровизација ex tempore. Фестивал беседништва je организовала Установа за неговање културе „Срем“, а поред Града Сремска Митровица, покровитељ је био и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Ostale vesti iz ove kategorije