ТВ Бачка Врбас

ТВ Бачка Врбас

Спорт

Женски рукометни клуб „Врбас“ спремно започиње прву сезону у Супер А лиги

Редакција ТВ Бачка | 4. septembar 2019. | 15:35 | Спорт

Женски рукометни клуб „Врбас“ спремно започиње прву сезону у Супер А лиги

Женски рукометни клуб „Врбас“ нову сезону започеће у највишој и најјачој Супер А лиги Србије. Популарне „Вучице“, појачане новим играчицама, за десетак дана заиграће прве мечеве у конкуренцији најбољих рукометних клубова из наше земље, па дане пред први наступ који их очекује, проводе у припремама и припремним утакмицама. Један од пријатељских сусрета пре почетка сезоне одиграле су са рукометашицама Женског омладинског клуба „Кикинда“. Тренер Врбашанки, Милутин Лучић објаснио нам је како се спремају и шта предстоји клубу у наредном периоду.

Рукометашице Врбаса кроз шест сезона прешле су четири ранга такмичења и сада играју у друштву најбољих. Период између две сезоне у клубу користе да појачају своје редове. Две од пет нових чланица клуба долазе у Врбас из аранђеловачког „Бекамента“.

И клуб из Кикинде пласирао се у протеклој сезони у виши ранг такмичења и сада се налази у Супер Б лиги у којој су „Вучице“ играле до недавно. Тако да рукометашицама Врбаса није било једноставно да поразе Кикинђанке. Неизвесна утакмица је окончана резултатом 31 на према 29 у корист „Вучица“. Меч је био врло користан, јер када половином месеца крене сезона у Супер А лиги, „Вучице“ очекују прилично тешки мечеви са екипама Јагодине, Бекамента, Зајечара и Наисе. Клубова који су претходну сезону завршили на врху табеле.

Ostale vesti iz ove kategorije